View Single Post
Old 25 Feb 2006, 10:28   #70
zaoshang
Novice

zaoshang

Send a message via Yahoo to zaoshang
Quote:
apropo de kestia asta - mie atitudinea sotiei lui jack mi s-a parut putin ostila fata de ennis... as in she had a suspicion about what was going on. n-a mai avut nimeni aceeasi impresie ?

si eu am avut clar impresia asta. nu e ostila doar fata de ennis, dar si fata de memoria lui jack (oricum, probabil ca in ultimii ani relatia lor se degradase puternic). in povestire, annie proulx zice: 'no doubt about it, she was polite but the little voice was cold as snow.'

in momentul in care ea ii povesteste cum a murit, senzatia mea a fost ca recita ca un robot o poveste inventata. ca si cum ea ar fi stiut adevarata cauza a mortii lui jack, insa aceasta fiind prea embarasanta, a inventat o poveste decenta pentru cei care intreaba, iar acum o recita pentru a n-a oara. ca nureen stia despre jack, mi se pare ca reiese si din reactia ei la cuvintele lui ennis, 'we was hearding sheep on brokeback one summer, back in 63'. in momentul ala tipa baga o mutra shokata si efectiv icneshte, de parca ar fi primit o lovitura scurta. probabil ca in momentul ala isi da seama ca brokeback nu era un loc imaginar pt jack, ci o chestie reala. si deci ennis era cel pe care ea avea de ce sa fie geloasa.

si by the way. cind tatal lui jack (care pare si mai ostil) spune 'tell you what, I know where brokeback is' parca vrea sa spuna 'I know who you are, and what you and jack have been doing there.'

Quote:
...insistã, în finalul filmului, asupra acestui mic „cadru în cadru”, opus maiestuozitãþii munþilor a cãror imagine stãpânise de atâtea ori ecranul

-superba observatia.
zaoshang is offline   Reply With Quote sendpm.gif