Originally Posted by Alex Leo Serban:
[
3. in fine, acel episod - cred k este, aici, a masterstroke din partea lui ang lee (nu stiu cum e in povestire!), pt k el nu spune "asa s-a intimplat", uite ce bestii sint homofobii blabla, ci ne prezinta impresia lui ennis ca asa s-ar fi putut intimpla! iar ac. impresie este rezultatul imaginilor acelea scary din copilarie, cind l-a dus tat-su sa vada cowboyul cu madularul taiat... inca o data: lee este un regizor mult prea subtil pt a cadea in cliseele 'denuntului' sau altele; pur si simplu, sint mai multe perceptii, si ca atare interpretari, asupra unui (oricarui) fapt.
|
Si in final cum a murit ? :lol: ... Am mai avut discutia asta pe un alt forum si toata lumea se intreba cum a murit . Citindu-ti mesajul tind sa iti dau dreptate , pentru ca nu vad motivatia pentru care ar mintii Lurren , asta doar in cazul in care stia de faptul ca Jack era gay ... dar si in cazul asta nu prea are sens ca vorbea cu Ennis , si nu cred ca in 20 de ani ( daca stia ) nu si-a dat seama ca Ennis nu e partener de pescuit ( sorry eu am vazut filmul in engleza si nu stiu exact traducerile ) .
Totusi indiferent de felul cum a murit ma inclin in fata lui Ang Lee care a reusit sa faca un final atat de .... frumos , ciudat , dar mie nu mi s-a parut un final trist ci un final ... frumos .