View Single Post
Old 22 Feb 2006, 21:57   #50
zaoshang
Novice

zaoshang

Send a message via Yahoo to zaoshang
Cel mai recent lucru pe care l-am descoperirt ca ma fascineaza la BBM e diversitatea opiniilor despre el, sai mai bine zis coexistenta extremelor. pina la urma tind sa cred ca-i o chestiune de gusturi, love it or hate it. si asta e, gusturile nu se discuta.

anyway, de ce cred eu ca exista ceva special in legatura cu BBM:

-lasitatea personajelor, cum zicea silver boy. mi-a placut ca nu sint eroi (genul 'fight for your rights!' si 'I am waht I am'). sint lasi, sint stingaci, si mai ales:

-eroii nu inteleg ce se petrece cu ei. jack, ennis si in aceeasi masura alma si nureen traiesc evenimente si emotii care le depasesc capacitatea de intelegere si de 'social coping'. in 1963 intr-o societate predominant protestanta cuvintul gay nu exista (cu sensul actual) si, foarte probabil, almei nici nu-i trecuse prin cap ca poate exista o asemenea chestie numita homosexualitate. experienta prin care trec jack si ennis este:

-iubirea vazuta ca un animal puternic. nu-i vorba de iubirea frumoasa ca un diamant, gingasa ca o pasare. e iubirea ca un animal mare si puternic care vine peste tine si te trinteste la pamint (am citat din annie proulx acum). nu i te poti opune si n-o poti intelege.

overall, filmul mi s-a parut foarte bine facut din toate punctele de vedere. ca puncte negative, as spune ca partea de inceput a fost cam lunga. scenele bucolice erau frumoase, insa un pic lalaite. de asemenea, heath ledger a reusit sa creeze un personaj interesant, insa ceva mi s-a parut totusi fortat pe alocuri in jocul lui.

in ce priveste credibilitatea povestii, nu mi s-a parut nimic tras de par.

ma indoiesc ca BBM e nominalizat pentru ca realizatorii lui au avut curajul sa abordeze subiectul asta. exista n-spe-mii de filme cu tematica gay si nu le nominalizeaza nimeni la oscar pentru curajul de a aborda tema.

ok, ma opresc. am zis mai multe aici: http://www.geocities.com/imbenta/column-06-01-30.html

edit:

by the way, pentru cei care tin cu femeile din film, un trailer special:

http://www.youtube.com/watch?v=3nECtez3RUs
zaoshang is offline   Reply With Quote sendpm.gif