Originally Posted by notorious:
filmul, una peste alta, mi s-a parut ca are o tusa grosolana, in principal din regie - clisee melodramatice (cererea in casatorie a lizzei de catre darcy, un kitsch veritabil cu lacrimi stoarse, ploaie, tunete - tineti minte cat de natural povestea austen scena !), rupturi de ton, personaje 'ingosate' inutil (CEL mai condamnabil, probabil, in portretele lui collins si bingley). in schimb, mi-a placut imaginea, care e chiar superba, cum remarca ricutza.
si nici actorii nu joaca rau, atata doar ca nici nu te impresioneaza extraordinar - cel mai mult mi-a placut de brenda blethyn in rolul dnei bennet, apoi de sutherland in rolul sotului ei, si in cele din urma doar de knightley si macfadyen.
|
Perfect de acord cu tine !
Am citit romanul
Mandrie si Prejudecata de cel putin 100 de ori, dintre care cel putin de 50 in engleza; dap - il stiu aproape pe de rost

Iar versiunea BBC din 1995 am vazut-o de .... he he, mi-e si rusine sa va spun.

Sunt membra a multor site-uri PnP - unde pierd din pacate cel putin 2 ore pe zi. :happy:
Indata ce am auzit de noua ecranizare, am pandit cu sufletul la gura tot ce a aparut si am vanat orice bucatica de trailer pe care am reusit sa o gasesc pe net. Si am fost hotarata sa imi placa . L-am vazut prima data - si NU mi-a placut; l-am mai vazut de 2 ori - si la fel ...
Problema mea este ca filmul nu e Jane Austen's Pride and Prejudice. E un film frumos, placut de vizionat, cu actori frumusei, cu cinematografie foarte buna - BAZAT pe romanul lui Jane Austen.
Toate momentele importante din film sunt modificate ! Prima propunere - in ploaie !?!?!? :shock: - intalnirea de la Pemberley, cea de a doua propunere .... Georgiana Darcy - radical schimbata, Gardinerii care pleaca si o lasa pe Lizzy singura de izbeliste la Pemberley :shock: ' Bingley care e un flacau ridicol si ca aspect si ca si comportament ... etc, etc, etc. As putea continua la infinit dar nu vreau sa va plictisesc.
Plus o groaza de clisee incepand cu copacul ala mare din fundal cand Lizzy merge spre Netherfield si terminand cu cei doi pe jumate dezbracati umbland in zori zilei pe camp, in ceata!!!!! Come on !!!!! Filmul ignora complet toate convenientele epocii, care sunt ESENTIALE in Jane Austen.
Iar dialogurile !?!??!! Complet modificate, modernizate, ciuntite, grabite....
Parerea mea generala despre film ? Un film de dragoste bunutz, placut de vizionat cu prietenii in week-end , dar nu PnP ci
fanfiction.

( sunt pe net mii de PnP fanfiction stories si am banuiala ca scenarista a citit o parte dintre ele...)