View Single Post
Old 18 Feb 2006, 07:22   #110
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Hmm, interesant nick... Numai cä numele de familie al Andei se scrie cu un singur "s"...
In fine... Despre munca la Nentu Serj as putea povesti o droaie, si cum deocamdatä e târziu si seara lin coboarä (vezi ora postärii), am sä însir asa, la libera improvizatie:
* Avea atitudini foarte polarizate fatä de oamenii din echipa lui. Pe unii îi ajuta cu de toate (medicamente din Germania când li se îmbolnäveau câinii, o pilä colo, o vorbä dincolo, etc., etc.). Pe altii îi trata ca pe niste obiecte.
* Problema era cä de prea multe ori îi citea pe dos (e CLEI în materie de intuit oamenii!). Tinea ani în sir lângä el o droaie de incapabili, hoti, pungasi si putori care doar îl lingeau în cur si stiau sä se fofileze, si era orb fatä de multi oameni devotati si eficienti, cärora le dädea cu sutu' la prima ocazie, doar pentru cä nu-i fäceau temenele zi si noapte - sau... pur si simplu nu-i observa!
* DELIBERAT, crea o atmosferä de stres si tensiune maximä pe platou. Urlete, räcnete, înjuräturi. Pânä si "oamenii lui" erau mereu palizi si nervosi. Câteodatä, pentru câte o gresealä märuntä care se putea remedia într-un minut, monologa, tuna si fulgera câte douä ore. (Operatorul Sorin Chivulescu, dupä o experientä din-asta, a fost asa de socat, cä nici nu stiu dacä si-a mai revenit.)
(La sfârsit, dacä-l întrebai de ce, îti fäcea cu ochiul si soptea: "Lasä, cä-i bine... Asa se mobilizeazä echipa..." )
* Ii trecea prin mâini câte un actor bun, si nu observa. Uita sä-l mai ia la alt film... sau îl zbura chiar în timpul filmärilor, pentru câte-un fleac (cum a pätit Costicä Bärbulescu, pentru cä, la un cadru, dupä ce-a tras cu pusca, n-a încärcat-o si n-a ochit din nou; l-a înlocuit cu Bogdan Stanoevici. Nu s-a prins cä Bärbulescu era FIX personajul din scenariu, iar Stanoevici mergea mult mai bine pe alt rol.)
* Avea câte un om (actor, membru în echipä, orice), pe care-l lua NUMAI pe post de cal de bätaie (ca sä aibä pe cine bäläcäri toatä ziua). De pildä, actorul Cornel Gârbea, sau asistenta de costume Ela Panait.
* Improviza ENORM fatä de scenariu - nu conta ce scria acolo, el fäcea ce stia el. Uneori, iesea mai bine (la "Un comisar acuzä", de pildä). Alteori, era o bätaie de joc (la "Intâlnirea").
* Anecdotice: la "François Villon", secventa cu spânzuratii, a cerut cadavre veritabile de la morgä si le-a spânzurat (neformolizate!) Träsnea-n Buftea, de-ti muta nasu'! La "Osânda", când naste Ioana Pavelescu copilul gata mort, a vrut tot recuzitä cine-verité: cärau copilu' la filmare în ghiozdänelul frigorific!
* Ar fi câstigat campionatul mondial de înjuräturi. Exemple:

- "Si de ce nu mi-ai spus c-ai doar o sticlä de sânge la filmare??? Dacä-mi spuneai ieri, sunam la Bucuresti, sä-mi mai aducä - acum ce vrei sä fac, sä-mi bag pu.la-n pämânt si sä scot sânge?!?"
- "I-auzi, dom'le! N-a stiut cä ambulanta se vede si pe dinäuntru! Adicä dacä eu îi cer sä-mi aducä o pulä la filmare, el pe urmä zice cä n-a stiut cä voiam si sä fu.tä!"
- "ASTA-I «CADRU STRANS» LA TINE??? Trei soldati la grämadä??? Eu când vreau cadru strâns, vreau sä väd O PU.LA SI-UN COI!!!"
- "Haideti, mä, mai repede, nici acum n-ati pus aparatele alea? Când vä zic sä puneti aparatele... parcä v-as zice sä vä deschideti p.izdele... pe care nu le-aveti... cum n-aveti nici minte!"
- "Ce spui, dom'le? Nu merge acumulatoru'? Bine, atunci facem asa: eu am sä-mi scot c.oaiele, si tu mi-l pui sub ele."

Din folclorul echipei de la "Noi, cei din linia întâi":
(Pe melodia "Sentimental Journey")

"Cât ne-am distrat, aici la Radio Donau,
Cu seful nostru cel ciufut...!
El p.izduia, si scenografii-o beleau,
Si-apoi luam totul de la început!"

Si mai sunt multe, da' uite, ca Seherezada, väd cä se crapä de ziuä - si, sfios, tac.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif