Originally Posted by Nae:
|
. io am avut un prieten f.f.f.f bun musulman din indonezia, si acuma m-am imprieteni cu un film-maker din iran (nice guy, btw). din toate discutile mele pe tema asta a reiesit urmatoarea chestie. mass-media loves pushing things to an extrem. ce vedem la teveu nu corespunde cu adevarul din teheran, din jakarta sau fasia gaza. not all 'musulmans' are fanatic idiots, burning flags, hiding their women in the closets, and hating 'cultura occidentala'. elita gandeste altfel.
...
|
ah, Islamul si Europa, cea mai misto combinatie de la Sony & Cher :hmm: ;
cantati-le voi in struna la musulmani si dati-va de ceasul mortii de dragul lor sa vedeti ce va incaleca;
dragi tovarasi, in case u ddn't notice so far, contrar opiniilor liberale, Islamul e o religie a asupririi si a intolerantei; nu e chestie de cativa individuali fanatici, it's deep in their roots; spre deosebire de crestinism sau iudaism, Islamul isi trage vitalitatea prin afirmarea superioritatii asupra celorlalte religii, este religia sabiei, prin sabie s-a format si dezvoltat, prin amenintari si teroare isi mentine si in prezent vitalitatea;
toleranta islamului!? un dobitoc de presedinte pe care l-ati ales made my day sick, cat de bine au dus-o si cate am invatzat romanii de la otomani :o toleranta? o da, foarte toleranti erau musulmanii cu supusii, in masura in care ii incalecau lasau sa traiasca si sa plateasca bir de sange...;
dar sa revin, Islamul religie vie, - 80% din musulmani sunt practicanti - iar in prezent cea mai importanta sursa de energie din care se alimenteaza este ura fata de valorile occidentale; la polul opus - o Europa secularizata, cu un sistem politic varza si un sistem al valorilor oscilant; u do the math, ce urmeaza; o sa dea musulmanii muie Europei si o s-o faca in toate felurile, ca o gasca de puscariasi la o fatuca de la bloc luata cu japca..; Faza cu caricaturile a fost doar o incalzire, aia cu revoltele din Franta mi-a placut si mai mult, expect more;
dhimmitude, supunere prin intimidare, asta e ceea ce urmareste Islamul cu orice societate in care se infiltreaza, iar Europa le prinde bine de minune, dupa cat de bine au ajuns sa se pripaseasca; si le dai azi un deget, maine toate mana, azi nu avizti voie sa ne desenati idolul, maine nu aveti voie nici sa-i rostiti numele, poimaine nu aveti voie nici sa trageti clopotele sau sa dati muzica tare de la cinci la sase, ca ne scrijeie la urechi cvand ne facem noi rugaciunea..;
De ce nu e valabil asta si in cazul Americii, ar putea intreba nea Ion, cetatean european? pentru ca hamerika este o societate religioasa si unde orice exclamatie cu substrat religios este curmata din start: ori e auto-cenzurata - cazul caricaturilor, care nu puteau sa apara intr-un ziar american asa cum au aparut in Europa, fie ca e sanctionata - cazul oricarei discriminari pe motiv religios, si nu din convingere ca religia islamica e una misto si, ci pentru ca toate religiile sunt egale in fata sistemului politic si trebuie sa-si incurce itzele cu cele ale statului;
de cate ori am mai auzit pe asta, cu nu toti musulmanii sunt teroristi, nu toti tiganii sunt hoti, au si baieti buni...unde e responsabilitatea colectiva a respectivilor baieti buni? de ce nu se ridicat baietii astia buni ai lor musulmani, intelectualii, artistii, presa, oamenii lor oamenii politici sa le
esplice la confratii cum e cu libertatea de presa la occidentali? pentru ca sentimentul religios islamic al afirmarii prin negarea valorilor celorlalte religii/culturi este si in sangele baietilor aia buni, chiar daca nu se manifesta in revolte, it's there, trust me...si sangele apa nu se face;