Originally Posted by Alex Leo Serban:
pt ceilalti
cam repede il aruncati pe nea ridley la gunoi... ati uitat de 'black hawk down'?
|
sunt de acord ca scott a facut filme MARI ('alien', 'blade runner'), altele foarte bune ('duellists', 'black hawk down', 'thelma and louise') si altele doar-bune ('gladiator'), insa a mai facut si mediocritati flagrante ('black rain', 'someone to watch over me', 'hannibal' etc) si oboseli de zile mari (eu n-am rezistat pana la sfarsit la '1492'). si asta inca in conditiile in care am evitat cu succes alte zvonite bazaconii precum 'white squall' sau 'g.i. jane' (desi, daca zici ca te potrivesti la gusturi atat de bine cu mihai chirilov - vezi si cazul 'palmetto' -, banuiesc ca asta ti s-a parut ok).
in fine, ceea ce ma deranjeaza pe mine enorm la ridley scott este usurinta cu care pare sa accepte scenarii slabe sau mediocre. pe unele, din ambitie sau talent sau whatever, le transforma in pelicule notabile, peste medie ('matchstick men'), cu altele da chix cu gratie ('hannibal' sau mai recentul 'kingdom of boredom', pardon 'of heaven'). evident, ai mai spus ca un regizor nu poate scoate numai capodopere. insa nu cred ca ar accepta cu atata lejeritate proiecte de o calitate suspecta...