Thread: Luni dimineata
View Single Post
Old 04 Feb 2006, 23:51   #24
gionloc
Guru

gionloc

m-am intors de la Victoria unde am vazut filmul intr-o atmosfera intima, nu mai mult de 15 spectatori! ceea ce e bine la astfel de filme, zambete discrete, NU popcorn, nu MOBILES, nici reclame la orange in debut!

astfel ca ceea ce ramane de zis e ca Lundi Matin merge tare bine sambata seara!

un dulce umor se ridica din ritualurile zilnice ale unei comunitati... camera urmeaza tractorul cand pleaca masinain curte, sfaraitul tigarii aruncate intr-un pahar cu apa e auzit intr-o repriza de sudura... cimitirul e curatat de serpi, crocodilii pasc liberi pe plaiurile verzi, mormantul e pregatit din timp, e curatat precum casa ce va sa fie... postasul citeste scrisorile (e de bon-ton si de bonne chance) inainte de a le expedia, sobolanita e sora cu francezul ... si peste toate necazurile, portofelele furate, fundurile apetisante apasand butoane deochiate, vederile rupte, tatal fanfaron... fumul se ridica. cu totii fumeaza: oameni, vapoare, trenuri si uzine!
se ineaca lumea in fum? sau asa se inalta spre cer?

un film despre bucuria de a trai... m-am gandit la normalitatea din Hukkle in timp ce urmaream imaginile lui Iosseliani.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif