Thread: Asia extrema
View Single Post
Old 29 Jan 2006, 10:45   #153
anthropophagus
Novice

anthropophagus

Ca sa fiu sincer nu am citit prea multe posturi de pe discutia voastra incediara despre Asia Extrema.

Iubesc filmele asiatice, sunt leacul perfect anti-Hollywood, si nu ma refer la filmele cu fetite cu parul ud care ies din televizoare cand te uiti la nustiuce caseta.
Nu m-am straduit sa retin prea multe nume de referinta din cinematograful asiatic, doar Takashi Miike ca el imi e mai drag.

Cele mai tari filme asiatice care le-am vazut au fost Oldboy, Battle Royale si Ichi the Killer (my favourite). Altele ar fi Audition si Visitor Q.

Cea ma impresioneaza la Miike este faptul reda o nuanta de umor unor filme extrem de violente (Ichi the Killer) sau depravate (Visitor Q).

Visitor Q, de ex, nu cunoaste intelesul cuvantului Taboo, filmul are de toate : crima, necrofilie, incest, violenta domestica, viol, droguri. Dar tot reuseste sa fie unul din cele mai amuzante filme care le-am vazut.
La fel si cu Ichi the Killer, filmul e o explorare a violentiei, sadismului si masochismului, avem scene brutale de tortura, prostituate batute cu bestialitate si multe altele, dar filmul reuseste sa mentina un ton comic prin personaje de-a dreptul absurde.
anthropophagus is offline   Reply With Quote sendpm.gif