View Single Post
Old 23 Jan 2006, 21:36   #27
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Montionez de la inceput ca nu am citit nici una din cele sapte carti ale lui Lewis si nu am nici cea mai vaga idee cu ce se mananca Narnia deci sa nu-mi sara potentialii fani in cap ca n-am inteles filosofia ascunsa printre randuri.
Principalul ingredient care ii lipseste acestui film este acea grandoare epica, ce face un fantasy memorabil. Desi foloseste o serie de elemente de mitologie celtica si nordica si nu sta chiar prost la capitolul lupte & CGI, filmul pur si simplu nu aduce nimic deosebit. Infruntarea finala nu m-a miscat deloc si ,per ansamblu, nu m-am simtit atras de lumea magica din Narnia sau mai bine zis de vizunea asupra acestei lumi prezentata de Adamson. Destul de bogat in metafore pentru un film (asa zis) pentru copii, punctul forte din punctul meu de vedere este constiuit de alegoria mesianica a leului. In mare e o experienta relaxanta, cam puerila pe alocuri (de-a dreptul penibila scena cu Mos Craciun si extraordinar de gay pustiul ala cu sabia) cu ceva umor subtil (cuplul de castori), cu o ice-bitch de toata frumusetea (Tilda Swinton) si cu o pustoaica ce ii da clasa Dakotei Fanning.