Spunea cineva aici despre finalurile din filmele lui M. Night Shyamalan si as aminti si eu cateva din filmele acestuia, care m-au impresionat: The Sixth Sense (un film de genul romanelor lui Rebreanu, de tip cerc, care se incheie cu continuarea fazei de inceput), apoi Unbreakable. Ambele filme au finaluri ravasitoare (mai ales The Sixth Sense). Ar mai fi si filmul Signs, cu Mel Gibson si Joaquinn Phoenix.
Mi-a placut si finalul de la Pay It Forward. Nici acum, desi am vazut filmul de vreo zece ori, nu inteleg de ce s-a ales varianta ca Trevor sa moara. Este ca un fel de Mesterul Manole: ca ceva sa-ti iasa bine, trebuie musai sa faci un sacrificiu (personal sau pe altcineva drag). Chestia asta cu sacrificiul personajului principal (sau a celui care da savoare filmului) nu mi se pare deloc «cool», deoarece trezeste sentimente confuze. Pe mine unul finalul de la acest film ma face sa plang. Om la 34 de ani, ce ziceti?!!!
Iar pe final (ca sa nu o mai lungesc), finalul de la Hide and Seek. Nu este deloc un happy-end si parca nu este ceea ce ma asteptam sa fie. Am auzit ca filmul pe DVD (in varianta SUA) are 4 ending-uri diferite de cel din original, iar varianta pe DVD in Romania are doar 2 ending-uri. Chiar ca vreau sa cumpar filmul original, sa ma conving.