In primul rand, A-Z-u' cu Crowe este, probabil, cel mai prost articol pe care l-am citit vreodata in Republik. Apoi, ala despre Cronenberg cel mai pretios si enervant. Mi se pare inutil sa iei fiecare film in parte, fara sa trasezi o linie prin ele. Si gaseste el in fiecare film o problema absolut fundamentala a umanitatii, peste tot este un mesaj la 2000m adancime, si, e expresia aia cu "nu mergem inapoi pana la Adam si Eva", e, el exact asta face, vorbeste si despre geneza si despre mitologie si tot ce vrei tu. Si in A History Of Violence "viata sexuala a parintilor sai trece de la inofensivele fantezii erotice initiale la un sado-masochism brutal si intunecat". Imi pare rau pentru el daca vede intr-o scena de sex pe scari sado-masochism brutal si intunecat.
Exemplul perfect pentru pretiozitatea incredibil de inutila este "batracianul bicefal". Nu putea, dracu', sa zica broasca cu doua capete? Honestly. Trebuie citit intersectat, un pic din Lazarescu apoi un pic din Andreea Chiriac, sa te linistesti.