View Single Post
Old 22 Dec 2005, 17:34   #22
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by Serghei:
Cand zic iconoclast ma refer la astia care modifica forma cinematografica,Wkw,Gus van Sant,Lars von Trier.

E prea simplu, prea reductionist. Ajung sa fiu de aceasi parte cu ALS aici: nu orice impachetare de tip Christo disloca filmul de mainstream. Daca ar fi asa, l-am pierde pe Todd Solondz, l-am pierde pe Zwigoff in favoarea cui? A lui Virgil Widrich cu 'Copy Shop'?

Originally Posted by Serghei:
Daca te referi la atacul asupra unor legende americane,american dream&shit,tind sa cred ca nu a fost in intentia lui Cronenberg,ci pur si simplu s-a folosit o tehnica elementara,vopsesti decorul in alb ca sa-ti iasa mai bine contrastele.

Sint de acord la observatia cu contrastele, dar atit. Cronenberg, un canadian, foloseste cliseele astea in mod special sa le rastoarne: familia, scoala, jobul eroului, toate all-American. Si daca lucrurile astea rasturnate, zise in oglinda, nu sint o impersonare a lui 'contra', atunci nu stiu ce mai sint. Iar eu asta cred ca e iconoclasmul asta cu care ne tot plimbam in gura pe aici: un construct impotriva curentului. Sau, daca vrei s-o dam anatomic, filmele iconoclaste sint alea facute cu mina stinga.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif