(Ehe! Omu' cât träieste învatä! Boul de Laburentiu Damian, care-a fäcut vomele alea de "Rämânerea" si "Drumul câinilor", când era student încä nu se tâmpise iremediabil, si i-a iesit un film de diplomä chiar foarte bun, intitulat "Cine-verité", despre o studentä la regie cäreia monteuza îi dädea tot peste nas - o interpreta Tanta Teodorescu, monteuza din realitate de la institut, o tipä foarte... "contradictorie"; mä rog, eu m-am avut întotdeauna bine cu ea, dupä ce ne-am prietenificat. Iar replica mea favoritä din film era: "Auzi, fetito? Una-i ce-ai tu-n cap, si-alta-i filmu'!")
Oricum, când va sosi "momentul adevärului", am sä-i spun Bancu' cu Ibrahim - îl stiti? Ia fiti pe fazä, cä-i rupere! Deci:
- O, salut efendi!
- Salut, efendi!
- Ce mai faci, efendi?

- Minunat, efendi!
- Vai, cât mä bucur, efendi!

Dar cu ce ocazie, efendi?
- A, päi sä-ti spun, efendi!

Stii... sorä-mea aia mare... S-a märitat! :happy:
- Ce vorbesti, efendi? Cu cine?
- Cu unu', efendi... :hmm: Unu înguuust în spate, ca biscuitele-n muchie... si c-un cur, efendi... :sleep: Cât doi pepeni galbeni de Turkestan!

Si fuuutem la el, efendi, fuuutem pe rupte - eu, taicä-miu, frati-miu, :lol: si... îl stii pe Ibrahim?
- Äää... nu... :?
- E, lasä, n-are importantä! SI IBRAHIM!
Trec douä säptämâni...
- A, salut efendi!
- Salut-salut, efendi!
- Cum o mai duci, efendi?

- Sublim, efendi!
- Dar ce pläcere, efendi! :happy: Si de data asta, ce s-a mai întâmplat efendi?
- Eee, efendi...!

O stii pe sorä-mea aia mijlocie... S-a märitat si ea!
- Nu mai spune, efendi!

Cu cine?
- Cu unu', efendi... :hmm: :hmm: Unu c-un spate înguuuuust, ca un täis de iatagan... :sleep: :happy: si c-un cur, efendi... Cât patru pepeni galbeni de Turkestan!

Si fuuuuutem la el, efendi, fuuuuutem pe rupte - eu, taicä-miu, frati-miu, :lol:

:lol: si... îl stii pe Ibrahim, nu?
- Äää... da... :huh:
- E, SI Ibrahim!
Peste încä o lunä...
- Salutare, efendi!

- Sal... efendi...
- Da' ce-i cu dumneata, efendi, te väd cam...? :huh:
- Lasä-mä-n pace, efendi!
- Da' ce-ai pätit, efendi? :o
- Nu mä-ntreba, efendi.

A dat nenorocirea-în casa noasträ...
- Vai de mine si de mine! :shock: Hai, povesteste-mi, efendi!
- Ce sä-ti mai povestesc, efendi...?

Sorä-mea micä... A pus-o Shaitan de s-a märitat si ea!

- Hmm, efendi...! :huh: Si, cu cine?
- Cu unu', efendi... :sick: Unu c-un spate laaaaaaaat, cât Palatul Sultanilor de la Stambul...

si c-un cur, efendi... Zici cä-i o cireasä despicatä-n douä...

Si fuuuuuuute ästa la noi, efendi, fuuuuuuute de ne ies ochii - pe mine, pe taicä-miu, pe frati-miu, si... îl stii pe Ibrahim, da?
- Sigur!
- A murit.
* * *
(Sigur, va trebui sä-l traduc, da' nu-i bai. Oricum l-am si adaptat deja, acum 25 de ani era cu "Ismail".)