View Single Post
Old 11 Dec 2005, 09:50   #1
silver_boy
Guru

silver_boy

FILME CELEBRE (NE)VIZIONATE- INCA

Ma intrebam deunazi... or exista oare in panopliile cinefililor filme "mari" (vechi,recente) pe care dintr-un motiv sau altul le-au ratat ?
Mi-aduc aminte bunaoara de celebra ecranizare a romanului scris de Ken Kesey "Zbor deasupra unui cuib de cuci" pe care m-am chinuit ani de zile sa-l vad, ratandu-l mereu, din varii motive.
L-am vazut in cele din urma intr-o conjunctura absolut neverosimila: pe-un TV suspendat in autocarul Atlasibului pe cand ma intorceam din Germania pus de-un sofer cu maini butucanoase si mustati de caldarar. Mereu cand imi aduc aminte de chestia asta nu-mi vine sa cred. Filmele rulau pe video iar dupa asta a urmat alt restitutio: Forrest Gump al lui Zemeckis. Oricum, sa ai doua filme absolut respectabile drept protocol pentru un public format din 70% smecheri care se intorc in the Country sa-si faca iesirea de viza si 30% faiantari si bucatari pe landurile Germaniei mi se pare o performanta. E drept, driverul si-a dat pana la urma in petec si-au urmat consecutiv alte 7 filme din care tot ce-mi amintesc e ca aveau acelasi final: la sfarsit, bubuia un hambar!
In fine! N-am vazut de pilda Ben Hur. L-am tot intalnit pomenit in cronici, in topuri, in recenzii...N-am vazut nici... Citizen Kane :shock:
dintre cele relativ recente: Passion of Christ, Troy and much more...
Dar cum stau cinefilii avizati, criticii chiar ?
Nu se poate sa fi vazut chiar tot ...sau se poate?