[quote="Faenor"]Vazut HP 4.0 ....ca impresie generala mi-a placut aproape la fel de mult ca 3...sunt 2 stiluri diferite si nu prea pot si comparate desi fac parte din aceeasi serie-la Cuaron e mai mult un film de atmosfera, realism magic sud-american, un film intim (daca putem vb de asta si intr-o serie atat de comerciala)/la Newell epic care ne aduce din nou pe firul intamplarilor (usor neglijat in 3), plin de actiune, umor mai putin, un inceput de drama si suspence(oarecum ratat la capitolul din urma)."
Asa scriam acum cateva zile dupa prima vizionare si sunt inca de parere ca desi sunt parte a aceleiasi serii sunt greu de comparat...si nu stiu sincer daca comparatia iti are rostul...in relatie cu Columbus sunt ambele superioare oricum

...David Yates: am vazut portofoliul, dar nu-mi spune nimik, personal daca ar fi sa fac un top al regizorilor pentru ultimele filme din serie ar fi cam asa:
5. Alfonso Cuaron-multe ploturi, mult oniric, multe simboluri si atmosfera, plus un personaj grotesc, Umbridge
6. Mike Newell-pentru suspence, poveste gradata ca tensiune, pentru ca nu se sperie-dupa cum s-a vazut-sa fie grafic daca e cazul, pentru jocul actorilor care are de castigat mai ales ca 6 va fi filmul lui Alan Rickman si posibil al lui Michael Gambon-daca isi da mai mult interesul
7. Tim Burton-pentru nostalgie si "dark poetry" care vor defini cel mai probabil ultimul capitol din serie, pentru ca e nevoie de o atmosfera aparte si personala pentru un film care va avea in centru un personaj chinuit si posibil damnat-deja se discuta daca va supravietui seriei-personal inclin sa-l vad undeva intre Frodo si Edward Scissors-Hands in volumul 7.