mi-e foarte greu sa spun daca mi-a placut sau nu acest film, sau macar daca mi se pare ok sau nu. cred insa ca este interesant si merita vazut.
mi-a placut ca ne mai scoate un pic din lumea asta a Hollywoodului care considera ca orice film sf trebuie sa se intample intr-un spatiu total rupt de realitate. Da ok, eroii si persoanele cu care intra in contact pozeaza ca fiind oameni normali, insa vecinii lor, cei care merg pe strada, cei care conduc masinile pe autostrazi, toti ceilalti sunt extrem de atipici. ei bine, in Night Watch, nu am mai simtit asta. Daca scopul filmului ar fi fost sa ma convinga ca vampirii sunt printre noi, ei bine, ar fi fost indeplinit! Din pacate, atmosfera asta prea reala, face ca efectele alea speciale sa pice foarte prost. Mi s-au parut ca parca erau din alt film.
Povestea are si plusuri are si minusuri. Probabil ca plusul cel mai important ar fi sfarsitul care e total atipic si anti Hollywood. Problema e ca totusi nu e chiar asa de simplu sa eviti cliseele. Iar cand iti propui sa faci misto de ele, si totusi ai si tu cateva in filmuletul tau, e cam naspa.
Oricum eu zic ca filmul reprezinta un inceput si demonstreaza ca efecte speciale pot fi facute si in Europa. Mi-ar placea ca primul film romanesc de genul asta, sa arate ca Rondul de Noapte.