View Single Post
Old 30 Nov 2005, 12:29   #8
Essor Nougier
Senior

Essor Nougier

Nu, raspunsul este NU.

In primul rand, am spus masina de calcul cu reguli, nu proprietati. Vezi tu, regulile sunt maniera restrictiva necesara simularii "fiintei" in cadrul AI, proprietatile sunt maniera open-ended in care functioneaza the real deal.

Iar in cazul in care am fi masini de calcul, nu am percepe timpul. Un NU mare, si cat se poate de evident

Moartea nu este o perceptie datorata temporalului, si nici macar cronologicului. Este datorata strict socialului, culturii.

O s-o iau usor usor, nu prea mai am chef sa scriu mult, asa ca o sa punctez doar anumte lucruri in legatura cu ce-ai spus.

Marul verde. Marul nici macar nu exista material in afara perceptiei.

Let me put it another way. Ideea de "eu ma simt pe mine insumi" suna de fapt asa: "eu ma simt pe mine insumi pentru ca ma simt pe mine insumi pentru ca ma simt pe mine insumi pentru ca ma simt pe mine insumi...". You get the picture. O asemenea perceptie, limitata la nivelul unor procese neurologice, nici macar nu ar avea loc. Nu ar incepe sa aiba loc, deoarece este infinita, deci nu poate incepe.

Se stie deja, in anumite cercuri care le dau cosmaruri biologilor, that our brain is actually something of a quantum computer.

It took me a while, but I found a place that gives a short overview of the various quantum theories, with a conclusion at the end. It's black text on a pink background, but what the fuc.

http://www.thymos.com/science/qc.html

Cat despre propria mea conclusie, mai tarziu.