Thread: Muzica de film
View Single Post
Old 19 Nov 2005, 03:22   #78
jediklaus
Senior

jediklaus

Incerc si eu, timid, o parere. Muzica de film trebuie sa reprezinte in mare masura filmul (daca nu in totalitate). Sunt filme care au pe coloana sonora mai multi cantareti de acelasi gen muzical (sau mai multe genuri muzicale, depinde de filme) si sunt filme care au aceeasi melodie (interpretata orchestral), dar in diferite variatiuni, in functie de actiunea filmului.
Mie imi place coloana sonora de la Star Wars, deoarece este o muzica orchestrala interpretata in mai multe variatiuni, in functie de actiune. John Williams este cu adevarat un mare compozitor pentru muzica din filme. L-am vazut pe genericul de la mai multe filme (acum chiar nu pot sa dau exemple la care din filme ma refer, in afara de Star Wars - trebuie sa ma documentez); faptul ca este nominalizat de multe ori la Oscar spune multe.
Deunazi am ascultat soundtrack-ul de la filmul DREAMER. Muzica acestui film este in majoritate orchestrala si prezentata in diferite variatiuni, in functie de actiune. Mai apare si Bettany Dillon, o tanara cantareata care interpreteaza melodia principala a filmului (de tip country), melodie care insoteste trailerul filmului.
Oricum, muzica de film, bine aleasa sau bine compusa (depinde de situatie) face parte integranta din film, fara de care un film modern nu poate exista. Si pe vremea filmului mut imaginea era insotita de muzica (de obicei interpretata la pian). Oricum, un subiect despre care se poate scrie la nesfarsit, dar, nu-i asa, pentru asta exista acest forum.
jediklaus is offline   Reply With Quote sendpm.gif