problema cu puiu e ca a devenit cam moftangiu, adica asa - il se prend un peu (un peu trop!) la tete, cum zic frantujii lui. s-a bagat pina peste urechi in imaginea asta jemanfishista, ah-ce-dur-sint, ah-ce-le-zic-la-toti etc, si i se pare ca tot ce zice e litera de evanghelie. adica, hello: faptul ca este talentat nu-l transforma, automat, intr-o mare minte a neamului - sorry! pai, el nici nu prea mai e la curent cu ce se scrie - unless e dspr el... plus ca are dogmatismele astea, ok pina la urma la un regizor - nu jura decit pe cassavetes, blabla -, ce nu-i place lui nu e in regula ca cinema.
la idea, hmm, nu sint sigur, sint prea de stinga totusi si ar trage-o spre activismele lor

eu le-am propus (nu sa traduc eu, ci sa dea la tradus) si deleuze, si serge daney, da nu stiu, vad ca se coiesc...
talking about critica de calitate - la polirom o sa-mi apara anul viit. un volum numai cu eseuri cinematografice (dupa cel cu eseuri pure si simple de la curtea veche): cele din 'idei in dialog' (hitch, wkw...), multe altele necunoscute, plus un eseu mai lung dspr 'persona' etc.
dar nu-mi fac iluzii ca-si vor gasi publicul - cu exceptia citorva, pe care deja ii stiu.