5x2 - Nu stiu ce s-ar putea scrie despre filmul asta. Va scriu plot-ul. E prezentata relatia unui cuplu, de la despartire pana la intalnire (in ordinea asta), din momentul in care semneaza actele de divort, la momentul in care ea il deranjeaza pe el in apa cand inoata. Si mi se pare singurul mod in care putea fi prezentata. Sau cel ideal, in orice caz. Mi-a placut ca nu exista un personaj negativ, nu incrimineaza nici pe el nici pe ea, amandoi gresesc, noi hotaram care a gresit mai tare. El poate parea un foarte mare jeg (nu e langa ea cand naste etc.), dar e la fel ca ea, numai ca mai subtila. Primul Ozon.
Mon Ange - 7/10 - O tipa primeste un telefon care nu era destinat ei, in care o detinuta isterica o roaga sa-i ia copilul de la un fel de casa de copii/spital si sa-l aduca sa se vada cu ea la gara. Mama copilului e omorata din cauza unei datorii pe care o avea, iar tipa care primeste telefonul ramane cu copilul pe cap. Filmul nu e prea reusit, dar imaginea si actorii sunt destul de misto (mai ales copilul cand vede ca ma-sa-i moarta), dar Frydman asta trage de niste cadre de te plictiseste pana la epuizare. Si se desfasoara destul de lent, desi sunt alergate personajele principale prin cadru. Dar absolut remarcabila e coloana sonora (care include Tom Waits!!! - combinat cu o polka). Si cam atat. Relatia dintre tipu de 15 ani (atat ii dau eu) si tipa de vreo 26 se dezvolta misto.
Le temps qui reste - 8.5/10 - Simplu si direct si, ma rog, banal: un barbat afla ca o sa moara in vreo 3 luni. Apoi Ozon decide ce face el in lunile astea, care sunt enervant de scurte si filmul mult prea scurt pentru ce-ar fi trebuit sa fie. Moartea trebuie elaborata. Barbatul ala in 85 de minute incearca sa sarbatoreasca viata, dar Ozon nu prea-l lasa, il inghesuie cu restrictii stricte temporale. Asta a fost nasol, foarte. Altfel, filmul misto si actorul foarte bun. Si din nou, coloana sonora a dracu' de buna. Nu stiu ce naiba fac francezii astia de nimeresc muzica atat de bine. Al doilea Ozon.(am inteles ca Sous le sable tot al lui Ozon darama oameni, sa-l vad, sa nu-l vad? ALS?)
Brice de Nice - Film cu prosti. Foarte foarte prosti. Si foarte foarte entertaining. Un tip, Brice (care seamana cu Ali G, oarecum, ca stil) e Boddhist - pentru cei inculti, ca mine, Bodhi e Patrick Swayze din Point Break, nu ca n-ai afla din film cand vezi altarul inchinat lui Patrick Swayze. Si e foarte prost, el si prietenii lui Marius de Frejus, Igor d'Hossegor, Nikos de Mykonos, Babakar de Dakar si Arnaud de Lacanau. El crede ca e un surfer foarte tare. Ma rog, descrierea filmului ar fi stupida si inutila, e unul din filmele absolut retardate, gen Baseketball, care pot sa-ti placa foarte mult sau sa-ti displaca foarte mult. Eu nu m-am mai entuziasmat asa de cand eram o fetita mica. Nu stiam ca francezii sunt capabili de asa ceva. Dar aici coloana sonora nu mai e asa buna - desi sunt 2 momente in care toata lumea canta, musical style.
Sunt prea multe filme, gen TIFF, iar Bucurestiul e un oras de cacat pentru un festival.