Feux Roges - 8/10 - Hm. Greu de descris plot-ul. El si ea se cearta in masina. Ea nu mai vrea sa mearga cu el cu masina si ia trenul. El se imbata din ce in ce mai tare. Seara. Dimineata urmatoare el la ea la spital cerandu-si scuze si impacandu-se cu ea. Intre timp fugari, baruri, tipul principal care arata ca un broscoi, cricuri, road kill-uri si, mai ales, whisky. Relativ misto facut si filmat, tensiunea si interesul se tin bine, dar muzica e foarte proasta. Un fel de muzica orientala combinata cu muzica frantuzeasca si muzica de cacat. Iese un cacat pseudooriental-frantuzesc deranjant. M-a plictisit la un moment dat. Dar overall misto.
Mon Idole - 9/10 - Comedie frantuzeasca. Comedie frantuzeasca buna. Inedit macar prin asta. Un tip insignifiant in ierarhia unei companii tv e adoptat de un tip semnificativ in ierarhia aceleiasi companii tv. Suspect de repede. Si e dus la casa lui de vacanta si i se intampla tot felul de chestii la fel de suspecte. La un moment dat incepe se dea senzatia de Calvarul (stiu ca acum am speriat foarte multi oameni, dar asemanarea e vaga), oarecum aceleasi situatii, doar mai putin zoofile si homosexuale, oricum nu se pune accentul pe asta, pentru ca in principiu e o comedie. Un mort mai tarziu filmul se termina. Si e mancata aceeasi cantitate de cacat pe care o mananca un Teletubbie in 3 episoade. Final bolnavicios de optimist si roz. Roz!
Sunt socat. Aparent sunt filme misto in festivalul asta. Astea mi-au placut, iar marsul pinguinilor nu e prost, doar (foarte) plictisitor.