Originally Posted by Pitbull:
Deci, ca la scoalä:
A CONSULTA = a cere sfatul
CONSULTATIE = consultare a medicului de cätre pacient (sau a avocatului de cätre client, sau, sau, sau...)
CONSULT = consultare între ei a medicilor dintr-o comisie, cu privire la un caz.
EXAMINARE = examinare a pacientului de cätre medic.
Ce puii mei, e de-a dreptul redundant de evident!!!
|
Pana la urma te-ai autoconvins ca exista
pacienti consultati.
Quote:
Stii ceva? Te iert pentru faza cu "ageamiu", pentru cä mi-esti simpatic si îti respect multe päreri, dar trebuie sä-ti fac niticä observatie: "ageamiu" nu e nici unul dintre noi doi. Eu sunt un civil care are unele cunostinte generale de medicinä ("ageamiu" as fi dacä m-as da cunoscätor färä sä fiu). Iar tu, esti medic (probabil bun), în schimb TE PORTI CA UN AGEAMIU (päcat de tine!), când te ambitionezi sä-ti sustii câte un punct de vedere dovedit ca gresit. Incepi sä vii cu argumente partiale, cu jumätäti de adeväruri si alte ineptii - ca atunci când tineai musai sä-mi demonstrezi enormitatea aia cä cicä extirparea ar fi PRINCIPALA metodä de vindecare, mult mai folositä decât profilaxia, terapia medicamentoasä, radioterapia, fizioterapia si multe altele, non-chirurgicale.
|
.
Daca te simti lezat de lacunele "ageamiului" incearca savoarea "profanului".
Uite inca o lectie:
A extirpa= a inlatura; in termeni medicali se inlatura un organ, o tumora, un hematom, iar in termeni literari se poate extirpa/inlatura si o durere, o emotie, o meteahna...
v. cazul MDL: nu i se EXTIRPA hematomul, boala se agrava...Analgezicul, perfuzia cu glucoza erau decat terapii paleative.
Concluzie:
Extirparea este principalul tratament curativ, in rest, ce zici tu pe aici:
- profilaxie e tratament de preintampinare a bolii, nu e tratament curativ;
- terapia medicamentoasa e buna doar in stari acute;
- radioterapie, fizioterapie, etc. sunt terapii de suport, paleative, adjuvante si neoadjuvante.
Intelegi skema? Daca n-ai notiuni de fiziopatologie, farmacologie si fizio-anatomie orice lectura dintr-o carte medicala se prabuseste in perceptii confuze.
PS: o surpriza placuta pt mine acest Floydman. sunt in acord total cu ce-a scris despre MDL.