Floydule, mustarul la loc, pliz, cä uite ce-a fäcut pe tavan!
Nu e vorba în nici un caz de "conesöri" în vreun sens denigrator pentru ceilalti. Pur si simplu, "M.D.L.", asa cum spuneam în finalul cronicii, este un film foarte DIFICIL (ceea ce, sä recunoastem, e o chestie cu dus-întors). Tu ai împins discutia (foarte bine fäcând!), la un nivel de profunzime si complexitate a esteticii cinematografice care depäseste cu mult chiar si capacitatea de discutie a unui Plesu sau Liiceanu, de pildä, prin simplul fapt cä e FOARTE SPECIALIZAT. La fel ca si în cazul unui proiect de fizicä cuanticä sau al unei interventii de inginerie geneticä. Nu e nici o rusine cä alde Plesu sau Paleologu (Dumnezeu sä-l ierte) ar fi nevoiti sä-si stopeze comentariile într-un anumit punct (de ce-a iesit plodul inginerizat genetic saten cu pärul cret si nu blond cu pärul drept!). Ce vrei acuma, sä ti se dea dreptate SUTA LA SUTA? N-a fost bine cä mi-a pläcut comentariul täu, când l-am citit pe VV-Forum, si am insistat sä-l aduci si aici? Ce te burzuluiesti asa?
Dar cred cä un rol hotärâtor îl joacä lucrul pe care l-ai spus adineaori: cä nu te-a "atins". Aici, într-adevär, n-avem ce face. Nici "American Beauty" nu l-a atins pe Liiceanu, nici Tarkovski nu-l atinge pe Tudor Caranfil, nici "Forrest Gump" nu i-a atins pe atâtia cinefili absolut respectabili, nici eu nu pot sä-l sufär pe Buñuel. De gustibus...
|