View Single Post
Old 15 Oct 2005, 13:53   #92
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
Originally Posted by Shadow_20:
(nu dati cu paru' e doar o parere destul de subiectiva-probabil proasta avand in vedere ca sunt newbie)
Relax, Cinemagia nu e acelasi lucru cu Auschwitz.
Quote:
sa placa maselor (comercial good) sau sa placa unui grup restrans de oameni (personal/intelligent-like good)
Aha, deci sugerezi ca exista unele filme bune din pdv industrial si unele bune din pdv artistic.
Quote:
asadar un film cu 75%sentiment si 25%inteligenta se va adresa maselor (pt ca , deh, toti au sentimente), iar un film cu 25%sentiment si 75% inteligenta se va adresa oamenilor care nu sunt superficiali, celor care cauta dincolo de aparente, celor care citesc printre randuri. cred ca motivul ar fi urmatorul: categoria oamenilor inteligenti iau acele 25% sentimente si le amplifica
Dar ce ai scris mai sus nu prea mai merge, in primul rand pentru ca delimitarile cu "x%" nu sunt viabile, este imposibil sa imparti astfel un film.Apoi, spuneai ca cele care contin sentiment se adreseaza maselor?O, nu!Asta chiar nu...Regizorii se pot grupa in 2 categorii,adevarat, cei "cerebrali"(Hitchcock de ex) si cei "sentimentali"(A. Tarkowski de ex).Dar nu putem spune ca faceau filme strict pentru o categorie.Deci, sunt filme care trebuie mai mult gandite, descifrate si unele care trebuie mai mult simtite.Dar in nici un caz nu inseamna ca unele sunt mai comerciale decat celelalte, sau ca unele se adreseaza mai mult "turmei" sau mai mult "elitei"...Sustineti punctul de vedere, poate nu am inteles eu ceva.
Citind raspunsul tau, mi-am dat seama de un lucru.Spuneai "dincolo de aparente, celor care citesc printre randuri".Deci, eu zic ca un film bun este cel care ARE ceva dincolo de aparenta, care are o esenta ce trebuie sustrasa, inteleasa, simtita.Filmul bun este acela care iti ofera posibilitatea de a citi printre randuri, pentru ca are ceva ascuns printre randuri.