Am vazut intr-un final si eu "The Merchant of Venice", desi nu eram chiar in dispozitia necesara pentru Shakespeare. Problema cu acest film nu este faptul ca actorii vorbesc in versuri (honestly, now), nici faptul ca ar fi o drama transformata de Hollywood in comedie romantica (ceea ce nu-i adevarat) si nici macar faptul ca este teatru filmat (ceea ce e 50% adevarat). Pur si simplu ii lipseste coeziunea - scenele nu se leaga bine intre ele, replicile vin prea brutal etc. Evident, s-a taiat din piesa, dar nu mai mult decat era cazul.
In rest, Pacino e in elementul lui (acolo unde trebuie

) si nici Jeremy Irons nu mi s-a parut a juca prea rau. Din contra, parca a adus un plus de modestie si umanitate personajului. Insa Joesph Fiennes are farmecul lui Fizz, iar restul actorilor de-abia trec de mediocritate.
Puncte in plus pentru decoruri, costume, tesaturi ale scenariului pe langa piesa pentru a da note de autenticitate... Puncte minus pentru muzica... Nu sunt de acord cu stilul vizual gasit de Michael Radford, dar nu as zice ca este o bila neagra.