Este mult mai greu de pus la indoiala obiectivitatea unui grup de experti, adevarat.Dar obiectivitatea unui singur individ poate fi pusa la indoiala(evident, cu argumente), oricat de expert ar fi.
Originally Posted by Alex Leo Serban:
dar ce vreti, test de sarcina???
|
:lol:
Originally Posted by Alex Leo Serban:
problema e alta: ca nu mai exista autoritate incontestabila, in nici un domeniu umanist. forget about experts; democratia ('asta-i parerea mea, cine esti tu sa-mi spui ca nu-i buna!?') i-a orbit pe toti...
|
Aceasta nu e o problema.Este o diferenta de baza intre domeniile realiste si umaniste, anume ca in primele pe care le-am amintit lucrurile sunt batute in cuie, stas, cu reguli si legi incontestabile.Frumusetea domeniilor umaniste consta tocmai in faptul elasticitatii, pentru ca in final sa se ajunge la o concluzie acceptata de majoritate.Aceasta concluzie poate fi combatuta de minoritate si astfel sa rezulte o alta idee generala.Si tot asa...Flexibilitate, acesta este cuvantul cheie.Si cred ca nu este vorba despre domeniile umaniste in general, ci mai mult despre aria artelor.Democratia nu a orbit pe nimeni, doar ca nu se cunoaste cu exactitate ce inseamna "democratie", de aceea fiecare o intepreteaza cum vrea, si asa este, auzim deseori 'asta-i parerea mea, cine esti tu sa-mi spui ca nu-i buna!?'.(Ca si binecunoscuta expresie caracteristica romanului "Ba, tu stii cine sunt eu?")