View Single Post
Old 01 Oct 2005, 13:52   #109
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
Da, poate ca am pus problema gresit...poate...
Dupa ce mi-am format o teorie despre acest film,l-am privit ca pe un ansamblu, m-am trezit in cautarea de detalii, cheite oferite de antonioni in a-mi sustine propria teza.(Am citit tot topicul, mi-a placut mult ce spunea MinRep.)Intr-adevar se sugereaza faptul ca realitatea este o iluzie...prin existenta a doua lumi.Cea reala si parcul, zona in care Thomas, datorita faptului ca era un artist obsedat (poate e prea mult spus) de realitate a inceput sa isi lase spiritul sa o ia inaintea ratiunii, astfel incepand sa vada lucruri care nu existau.(Inca nu sunt sigur daca acea crima a avut sau nu loc, de fapt in acest moment sunt sigur de foarte putine lucuri).MinRep a observat trecerea de la acele cladiri rosii si albastre la cele gri, apoi eu am mai observat un cadru in care ce cuprindea cladiri foarte noi si moderne, in spate fiind case mai mici si mai vechi...Toate acestea au rolul de a delimita clar 2 lumi diferite...lumea "vechiului" si a "noului", poate chiar si lumea reala si lumea lui.A mai fost un cadru deosebit, inainte sa intre in parc, 4 trunchiuri de copac il incadrau, mie mi-au sugerat o poarta catre o alta lume.Pictorul, scriitorul, compozitorul, in momentul in care creeaza, ei parasesc (intr-un sens metafizic si nu numai) realiatea, se refugiaza in arta lor.Fotograful este si el un artist...
T. statea la numarul 39 si anticariatul era la numarul 33!Credeti ca aceste numere au fost alese la intamplare?Prin clasele mici ne invatase profa de romana ca aceste numere sunt des folosite in basme(!), avand un rol magic...Ma obsedeaza acest film, recunosc...Il voi descifra, ca sunt incapatanat,si dupa ce voi considera ca mi-am format o opinie clara asupra sa,voi reveni cu o cronica.
st3fan is offline   Reply With Quote sendpm.gif