View Single Post
Old 30 Sep 2005, 09:56   #126
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

SPLENDID!
pitbull a scris, poate, cea mai empatetica (dar si obiectiva!) cronica la acest film - pe care, cu rigoare si simt pt 'the bigger picture', l-a analizat si dl sava in ult. 'obs. cultural' (nr 31) si cum, intr-un spatiu fatalmente limitat, l-a sintetizat iulia blaga in cronica de intimpinare din 'rom. libera' (si cum, regret ca trebuie s-o spun, nu a reusit s-o faca gorzo in 'eseul'-spoiler din 'dilema'... )

as avea o singura remarca: 'aplatizarea', uniformitatea de care vorbeste in leg. cu medicii din film (cu excep. dr. ardeleanu/florin zamfirescu) este, cred, voita - un efect al sistemului si, f probabil, al tipului de 'om nou' (= recent, apud patapievici) produs de scoala comunista: semi-cult, superficial, 'aplatizat', cu vocabular pauper si 'emotii' trase la xerox...
nu intimplator, dr ardeleanu este alta generatie - mai apropiat de 'lazarescu dante remus' (sau de asistenta mioara avram)! sint oameni care-si pastreaza, totusi, o anumita 'umanitate' (in bine sau in rau) - personaje pe care, oricum, le retii. (exista si exceptia de la regula - doctorul de la tomograf -, dar si acesta este, de fapt, un golanel simpatic & mecanizat...)

sint, sincer, impresionat de cronica lui pitbull - care arata ca (sper sa nu se supere!) e nevoie de o anumita experienta de viata - si, ca atare, o virsta mai 'coapta' - pt a percepe nuantele ac. film.

in schimb, nu pot decit sa resping cu vehementa sopirlele veninoase ale lui frank, cum ca m-as fi 'prostituat' facind reclama la filmului! :sick: si in ce fel, ma rog? am primit cumva bani pt 'prestatii'? NU! am facut-o din convingere, fara sa uit ca prima placere a unui critic este sa admire. atunci cind e ceva de admirat, fireste...
am spus-o, am scris-o si o mai repet: eu nu pot fi cumparat!!
cit dspr postura pe care mi-am asumat-o, aparind la 'nashul' in sustinerea ac. film - cred ca am dat dovada de destula autoironie spunind, pe final: 'noi (= eu si dl tudor octavian) am venit la pachet cu promo-ul filmului' era, in mod evident, o 'replica de intimpinare' a unor posibile (foarte posibile, din pacate, in romania!) acuze de 'critica-marketing'...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif