View Single Post
Old 29 Sep 2005, 19:27   #121
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

St3fane, îti datorez deja doi lei noi!
Da, filmul este FOARTE BUN!
Mä bucur sincer cä POT spune asta, pentru cä, asa cum am arätat mai sus, eram foarte pregätit si pentru o nouä mare dezamägire - alt pom läudat, altä confuzie de valori, altä liotä de premii politichesti. Dar - nu! Slavä Domnului, mi-era FOAME de un film românesc bun, si l-am väzut!
(Am câteva observatii critice de fäcut, dar neesentiale si cu referire la aspecte perfectibile - sigur, doar în principiu, cäci filmul e gata de mult; dar conteazä si distanta foarte micä de la realitate la perfectiune; în ultimul caz, de numai... 72 de fotograme!)
Oricum, la noapte scriu cronica si o postez.

Frank, îti pot întelege înversunarea împotriva filmului, desi nu sunt de acord cu ea. M-ar tenta o discutie concretä. Te-arunci la un CineMiting? In Frame, eventual?
(Recunosc, nu am väzut "Marfa si banii", asa cä nu mä pot pronunta cu privire la repetitivitatea lui Puiu. Dar ästa e alt subiect, mai amplu. Deocamdatä, important e cä "Moartea domnului Läzärescu", luat de sine stätätor, m-a convins.)

Leo, iatä cä aici opiniile noastre se întâlnesc (nu pentru prima oarä). Dar - off-topic si la nivel de detaliu: "marii artisti se repetä întotdeauna"? Discutabil! UNII da, ALTII ba! (Ce, Thomas Mann s-a repetat? Orson Welles s-a repetat? Mozart si Beethoven s-au repetat?) Iar cei care, da, se repetä, conteazä si CUM o fac (cäci atunci când o fac prost... nu mai sunt mari artisti...!) Dar divagäm - si, pânä voi vedea "Marfa si banii", nu pot sti în ce mäsurä subiectul ästa i se aplicä lui Puiu.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif