Thread: muzikronica
View Single Post
Old 28 Sep 2005, 10:20   #3
punkeestoo
Novice

punkeestoo

Mhmf, sa ma bag si eu, desi am dubii asupra capacitatii mele de a scrie o cronica ... Sa vedem.
Stiu ca a aparut acum cativa ani buni (2002), dar eu am ascultat abia ieri ultimul album The Mighty Mighty Bosstones - "A Jackknife To A Swan". Pentru cine nu stie cine sunt bajetzii astia, sa dea un search pe net. O sa spun doar ca sunt din Boston, canta un fel de ska-punk si sunt destul de bunicutzi. Si activeaza since the old days, fiind pe atunci tovarashi (si parca chiar si membri) prin Gang Green.
Albumul asta e cel mai punk din ce au scos in ultimii ani, un wink la primul lor disc "Devil's Night Out", care mie unul imi arata ca tataii inca se tineau bine in 2002. Deci astia 8 (opt) baietzi au c...ie, nene. Cand vor they sure can rock, in fact they can punk, si asta fac cam pe 3/4 de album, iar cand vor sa o dea pe ska te mananca talpile sa o iei la tzopaiala. In plus, au propriul blend de ska, nu ska clasic, nici two-tone si nici 3rd wave ska plicticos si uniform practicat de nshpe trupe din california. De fapt, sunt "inventatorii" subgenului numit (dupa un album al lor) ska-core. Iar guristul Dickie Barrett are o voce de buldog care a urlat tot meciul in galerie la steaua cu o seara in urma .
Una peste alta un album de voie-buna, atmosfera tinereasca si buna-dispozitie. Nimic sofisticat, energie si simplitate in sensul cel mai bun al cuvantului. O trupa cum pe la noi nu o sa vedem prea curand, decat daca vin the Bosstones in concert.