View Single Post
Old 28 Sep 2005, 01:55   #98
Dino
Veteran

Dino

Deci am intepenit si eu 3 ore pe scaunel la Studio, m-am uitat la ceas de vre-o 10 ori, m-am plictisit la inceput si la sfarsit, plus ca nici nu am mai fost atent ultimele 3 minute din film(nu stiam ca sunt ultimele) asa ca nu stiu daca domnul L a murit sau nu.
Insa:
Filmul nu critica SISTEMUL medical din Romania. Dimpotriva. Am vazut doar scene cu spitale curate si dotate corespunzator, medici competenti, ambulante cu personal si combustibil suficient. N-am vazut lipsa de medicamente.N-am vazut diagnostice gresite.N-am vazut spaga. Decat asa, doar ca idee, si atunci refuzata credibil. Peste tot se lucra la capacitate maxima.
Nu pricep ce ati vazut voi nasol la SISTEMUL medical din RO, asa cum se vede el in filmul asta.
Da, intr-adevar, medicii din film, in relatia lor cu Lazarescu sunt aroganti si antipatici. Asta n-are legatura cu sistemul insa.
Ca exercitiu de imaginatie, puneti actiunea filmului in cea mai de treaba asezare din lumea supercivilizata si vedeti ce ar putea sa mearga altfel. Un batran singur, mirosind a bautura, este adus la spital de Salvare, exact in momentul in care toate spitalele din localitate sunt pline cu accidentati grav care trebuie operati urgent. In afara de replicile personajelor, filmul ar arata exact la fel. Si cred ca asta e motivul pentru care s-au uitat si strainii la film.
Cred ca cei care au iesit gandindu-se "Inca un film despre sistemul si oamenii de cacat de pe la noi" au intrat cu gindul asta la film si n-au cautat decat elemente care sa le confirme parearea initiala. Elemente care, la o privire atenta, nu exista.
Daca aveti alte pareri, v-as ruga sustinute cu exemplificari concrete din film, ca impresii generale s-au tot spus pe aici.
Dino is offline   Reply With Quote sendpm.gif