View Single Post
Old 27 Sep 2005, 21:05   #21
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Pitbull:
Dar, STATISTIC vorbind, a scrie comedie e mult mai problematic, pentru cä aici lucrurile sunt simple, clare si transante: "a avea sau a nu avea umor".

mai intai, o mica diferenta: eu zic 'a avea simtul umorului' nu este totuna cu a avea umor, pt ca, in timp ce primul semnifica mai degraba usurinta de a remarca umorul intr-o opera (film, carte etc.), ce-a de-a doua notiune presupune sa fii capabil sa amuzi...

si in al doilea rand, nu cred ca este suficient sa ai umor ca sa faci comedie. iti trebuie mai mult: capacitatea de a ti-l folosi intr-un mod constructiv, de a articula o intriga verosimila si inteligenta, de a crea (!) o situatie amuzanta in mintea ta, iti trebuie stil... daca tu, de exemplu, poti fi amuzant intr-o anumita situatie, sa zicem, 'din viata', pus in fata ecranului te poti gasi tu stupoare incapabil de a inventa o situatie care sa starneasca rasul. de aici, cred, si numarul de comedii ratate...