ALS, si eu tot o ”supozitie” am lansat cand m-am referit la medici. CRED ca medicii nu vor da buluc la film dupa cum s-a ”presupus” la B1.
Altfel, am citit artciolul tau, cu unele lucruri sunt de acord, cu altele nu /in special cu faptul ca Sava este cel care ar incerca sa ”repunã în discuþie canonul cultural”, dimpotriva cred ca ”malversaþiunile juriilor” il preocupa foarte tare si ii reduce din deschiderea catre o critica onesta si obiectiva/. In ceea ce priveste Premiile publicului, am vrut sa spun ca nu intotdeauna ”publicul” de la festivaluri este cel reprezentativ pentru notiunea de public in general. ”Publicul” este cel care plateste un bilet intr-o sala de cinema, la acest public ma refeream, nu la cel care ”voteaza” pe la festivaluri, dupa cum ii sopteste interesul. De asemenea, atunci cand am citit despre ”cenzura publicului” / la care te referi cu ironie/, mi-am amintit de vesela polemica dintre Nae Caranfil si Gica Preda, tot pe B1. Nae sustinea ca, in conditiile in care filmele sunt finantae de contribuabili romani,, ele ar trebui sa-i si multumeasca intr-un fel pe acestia, sa fie pe placul lor /am retinut atitudinea ta sceptica fata de publicul roman/, in timp ce Preda vorbea intruna despre film de autor si posibilitatea de a se autoexprima. A zis chiar ceva de genul ”Filmul este oglida regizorului”. Sa fim seriosi! Poate ca publicul nu vrea sa priveasca intr-o oglinda in care vede doar chipuri straine, cu care nu se identifica.
|