View Single Post
Old 22 Sep 2005, 07:45   #34
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by ricutza:
nu stiu...eu v-as mai recomanda sa va ganditi la chestia cu orele despre film in scoli si licee...in primul rand filmele sunt foarte la indemana pentru toata lumea...nu sunt ca picturile sau concertele de muzica...
evident ca nu o sa fie la fel ca picturile sau orice alt element care face parte din sfera originalului ... majoritatea "tinerilor" fac parte din generatia y si manele, cluburi fitoase si impresiile predomina... deci intr-o societate (cel putin la mine in Constanta) in care predomina cele de mai sus si nu numai, filmele care vor predomina in calculatorul fiecaruia ... vor avea protagonisti gen: Wesley Snipes, Steven Segal si alti monstrii sacrii din categoria filmeleor de mana a7a.
... si nu cred eu ca invatamantul este pregatit sa ofere unui pusti de clasa a4a sau a7a mai multe optiuni. La noi sistemul te indoapa sa devii - and i quote: inginer ... mai nou contabil sau avocat. Nici un parinte nu risca sa-si piarda copilu de la o varsta frageda pe mana actoriei sau a oricarei alte pasiuni : "copilul meu trebuie sa invete sa ajunga doctor!"

Dar mai sunt si acei oameni rari de care vorbea si Ricutza - cel pentru mine sunt foarte rari. Concluzia este una trista: numai ideea unor cursuri despre cinematografie in scoala este ridicola.