View Single Post
Old 17 Sep 2005, 15:16   #20
Liou
Guru

Liou

Originally Posted by st3fan:
Ok LLiiAA, hai sa ii dam drumul, sa fim deschizatori de drumuri.Scop: introducerea orelor de cinematografie in licee.Mijloace de indeplinire: -lobby la ministerul educatiei. -referendum. -adunam semnaturile tuturor cinemagistilor si le prezentam ministrului educatiei.Orice idee noua este binevenita.La inceput sa implementam proiectul doar intr-un sector al Bucurestiului sau intr-un oras din tara,oricum la un nivel mai mic, sa vedem cum se deruleaza.Apoi, daca totul merge bine, se va extinde.Proiectiile vor avea loc in amfiteatre,cu un video proiector cuplat la un laptop, sau PC.(cu aparatura vor fi ceva probleme, dar vedem noi).Deci, cum incepem?

Scopul - NOBIL, atitudinea - BUNA! Problema-i ca si rezolvata!!

Incepem cum ai zis- ne-adunam, semnam, propunem un proiect strong, il prezentam, il testam, il argumentam si luptam pentru el pana la capat! Si da, facem rost si de bani!
Intr-un cuvant trebuie sa existe conditiile materiale care vor genera o norma a dreptului civil; si exista! pe de alta parte, aceste conditii materiale vor trebui sa-si gaseasca o forma specifica de exprimare, si anume un act normativ. Adica acel act emanat de organe ale puterii investite cu prerogativa legiferarii (prerogativa stabilita in Constitutia Romaniei).
In general, din cate stiu, fie Parlamentul (Camera deputatilor+Senatul) adopta legi cu majoritatea deputatilor, legi care apoi se publica in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare, fie Guvernul adopta hotarari si ordonante (+regulamente de aplicare a acestora), care, la fel, se publica on MO.
In cazul nostru, Ministerul Culturii va trebui convins sa emita un act normativ cu introducerea orelor de cinematografie in scoli(trebuie sa detaliem proiectul, functie de scolile primare sau licee);
Bineinteles ca avem nevoie de oameni care au o pozitie recunoscuta cat de cat in acest domeniu si care vor fi purtatorii nostri de cuvant, care vor stii la ce usi sa bata, cu cine sa discute, ce sa discute, cand, de cate ori, etc. Din cate am citit in forum, ei exista.
Apoi va trebui sa studiem ordonantele emise de Ministerul Culturii (de data mai recenta, sa zicem), sa vedem ce au mai facut ei, ce au mai propus... cu alte cuvinte, le invatam trecutul/doctrina, precedentele judiciare sau...slabiciunile!...de ce o ordonanta, si nu alta??

Oricum, atata vreme cat religia s-a introdus in scoli, nu vad de ce nu s-ar putea introduce si cinematografia!
Aa, da' daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca fiecare scoala are autonomia ei (de aproape 10 ani? cursurile se predau dupa manuale alternative, pe care fiecare scoala le stabileste separat in Cons. de administratie?);
Pentru inceput, cursurile trebuie introduse optional in scoli, daca e asa cum ma gandesc eu, adica scolile au autonomie.

O sa citesc Legea invatamantului; si revin.
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif