View Single Post
Old 15 Sep 2005, 14:00   #4
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
mie filmul nu mi s-a parut deloc bun...rolul lui Al Pacino nu m-a impresionat si eu nu-l vad nominalizat la Oscar....
nu mi-a placut nici directia pe care a luat-o radford cu viata mizerabila a evereilor din perioada respeciva, iar Shylock nu este deloc prezentat ca personaj negativ, ceea ce face ca pedeapsa sa din final sa fie nu numai abuziva dar total stupida si nejustificata...sincer, nu cred ca pe directia asta a vrut sa mearga Shakespeare...

relatiile dintre personaje sunt extrem de slab construite...dragostea inflacarata dintre tineri, e pur si simplu poveste si reiese din replici...nu din priviri, gesturi, etc. si de ce ma rog i se acorda atata importanta fetei lui Shylock daca in final raman tot in pom cu ea?

Jeremy Irons desi e favoritul meu in general, aici face un rol foarte slab si banal...cred ca rolul lui Simon din Die Hard 3 l-a solicitat mai mult!
schimbarile de planuri, trecerile de timp si monologurile sunt extrem de teatrale, fara a aduce nimic special...pur si simplu filmul e teatru filmat, care e ultimul lucru pe care mi-l doresc sa-l vad in sala de cinematograf...

singurul lucru care mi-a placut au fost decorurile si in general modul in care a fost redata atmosfera acelor vremuri...nici la capitolul costume n-am stat prea bine, intrucat Portia a aparut in vreo 2 momente de timp si spatiu diferite, imbracata in aceeasi rochie...desi banii nu ar fi trebuit sa fie o problema pentru ea..