View Single Post
Old 14 Sep 2005, 14:20   #2
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
Originally Posted by Pitbull:
Originally Posted by st3fan:
Sunt de acord ca e mult mai simplu de facut o drama decat o comedie, sau un psihologic, etc.,
Pe ce te bazezi?
(Marin Preda, "Delirul")
Pe ce ma bazez...La ultimul festival Cinemaiubit, am fost cu o adevarata cineasta, nu as vrea sa ii dau numele, oricum o doamna pe care eu o respect foarte mult, si care isi stie foarte bine meseria.Si m-a intrebat ce parere am avut despre festival...Si i-am spus primul lucru care mi-a venit in minte, si anume ca au fost prea multe drame...(au fost mai multe scurt-metraje cu si despre drogati(!), ca modul in care le sunt prezentate halucinatiile, mai exact unghiurile lor subiective, sunt de efect, cand se invarte camera, si baga baietii fade-uri, si distorsioneaza obiectele din jur,arata bine intr-adevar.)Dumneai mi-a spus ca ce am afirmat eu mai sus.Si nu imi place sa dau copy/paste fara sa filtrez informatia, asa am facut si de aceasta data.Drame gasesti peste tot in jur, oricine isi imagineaza o poveste despre un copil batut de soarta, un drogat, un aurolac, un marginalizat social, s.a.m.d.(Ca nu oricine face si scenariul, asta e alta poveste).Dar mi se pare mai dificil de imaginat un scenariu amuzant, in care camera sa inregistreze situatii funny, care trebuie sa para cat mai spontane, mai neregizate(de aceea v-am si felicitat ca incercati sa faceti din "Casa Creatorilor" un sitcom de calitate, si chiar sunt curios sa vad ce iese).Exemplele mai pot continua.Oricum,sunt de parere ca in Romania exista o predilectie pentru filmele care se invart in jurul unei drame.
st3fan is offline   Reply With Quote sendpm.gif