View Single Post
Old 14 Sep 2005, 09:08   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Un subiect care mä incitä si pe mine, din motive personale: imediat dupä Revolutie, scrisesem ceva oarecum similar - scenariul "Al treilea ochi", a cärui actiune acoperea perioada noiembrie 1988 - noiembrie 1989, iar eroul avea 12-13 ani. A fost acceptat în 1991 de casa Solaris a lui Pita si Blaier dar... nu i-au gäsit loc în planul de productie. Totusi, cred cä subiectul rämâne valabil. Periat de câteva fixatii proprii acelor ani, filmul s-ar mai putea face oricând.
Dar sä revenim la Mitulescu. Imi place cum sunä titlul. De asemenea, foarte interesant faptul cä a ales pentru protagonist vârsta de sapte ani (un moment oarecum "initiatic" al copiläriei, premergätor acelei initieri multiple si majore a inträrii în adolescentä, care mä inspirase pe mine). Foarte ofertantä premisa dramaturgicä a începerii scolii, în acel context social, politic, istoric, psihologic - uman în general. Cel putin la nivelul intentiilor, "Cum mi-am petrecut sfârsitul lumii" pare foarte ofertant - sä vedem cum îl rezolvä Mitulescu în plan concret.
Asteptäm completäri.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif