Thread: Venetia 2005
View Single Post
Old 12 Sep 2005, 11:19   #35
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

you are sooo wrong, bellhop!
in primul rind ca 'the constant gardener' a primit premiul 'cinema giovani'; in al 2-lea, ca 'brokeback...' nu e rau deloc - dimpotriva: e un film emotionant & sensibil, indraznet ca subiect & care evita multe clisee hollywoodiene (filmat on a shoestring budget in canada); cum spuneam: seamana cu 'bridges of madison county' &, da, e o melodrama - ei, si? what's wrong with that?? iar ang lee nu e un neica nimeni: de unde-l dadusem terminat (dupa 'hulk'), iata ca-si face un comeback surprinzator

in general, palmaresu mi se pare ok.
recunosc ca n-am vazut filmu lu garrel (3 ore dspr mai 68?!? no, thank u!), iar premiul pt mezzogiorno e mai mult de consolare pt italieni, care altminteri luau leul la trinta... repet: filmu e de toata beleaua, rateu meserias (comencini - cristina!, sa ne-ntelegem... singura leg. cu luigi e ca e fata lui :oops: - filmeaza 'by the book', ecranizindu-si propria carte), mezzog. e ok (plinge, sufera, pierde apa...), dar rolul (& implicit premierea) pun(e) o probl.: poti juca bine (= convingator) un rol prost (= neverosimil)? la cite i se-ntimpla sabinei (pers. giovannei in film), era material d una bucata soap de cinshpe episoade pe putin...

premiul pt strathairn e super-meritat, idem cel de scenariu pt clooney & co; sincer, filmu nu cred ca merita mai mult: e corect, bine 'periodizat', destept, dar nu te atinge. are marea calitate ca e numai de 1 h juma!

kestia cu 'anti-americanismu' e aiurea: filmul lui meirelles vbeste dspr multinationale farmaceutice & birocrati & spies britanici, nicidecum dspr americani!
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif