View Single Post
Old 11 Sep 2005, 22:37   #25
cherryblossom
Guru

cherryblossom

Originally Posted by zizi:
mda, se putea sa ratezi tu?
adica? pai tocmai, eu ratez o gramada de chestii bune pentru ca stau prost cu timpul.. iar la Balanescu am fost la insistentele unui amic, dar nu-mi pare rau..

pentru cunostintele tale, poate ar trebui sa intelegi, mai intai, ca balanescu fura ce poate de la nyman, care fura ce poate le la philipp glass.
eu as merge mai departe si as zice ca Balanescu a furat de data asta direct de la Philip Glass, cel putin asa mi-a sunat mie la un moment dat.. pe de alta parte, nu ma deranjeaza prea tare ca fura, important e sa fure 'bine'..

in aceeasi ordine de idei, curentul asta, minimal-repetitiv, era cool pe la sfarsitul anilor '60, inceputul anilor '70, cand steve reich, john addams si philipp glass, in urma multor experiente cu droguri, au descoperit acest gen de muzica, un fel de varianta intelectuala de audio-hippie(o melodioara simplista si diafana repetata, in cerc, la nesfarsit, care sa ilustreze senzatia de ameteala). dup-aia l-au mai slefuit putin, reich si addams s-au lasat de el, glass o arde in continuare "a la", in muzici de filme(foarte "dated"). prin '80 a aparut nyman care a preluat si el ce-a inteles si cat l-a dus mintea(adica cam de prost gust), dar s-a pliat bine pe vizualul imbarligat al lui greenaway, si, mda, balanescu...
cu alte cuvinte, sa compui muzica din asta, in zilele noastre, e din aceeasi categorie cu-- casa cu ingerasi, piramida si lei de marmura, a lui costi ionita si tablourile cu lebede pe lac, la apus, pictate impresionist-pointillist, din piata(e kitsch cu pretentii)
e bine de stiut, thx, am bagat la cutiuta.. si apreciez si ca ai stat sa-mi explici mie atit... la faza cu Balanescu-'kitsch cu pretentii' am retineri, sint de acord cu europe_east, depinde de gusturi..

de unde se poate deduce si ca snobii, oricat de multa "Arta" ar ingurgita pe nerasuflate, cu polonicul sau intravenos, tot inculti raman.
asta nu-mi place cum suna, te rog sa reformulezi astfel incit data viitoare cind ma izbesc de tine pe forum sa nu ma uit urit .. si poate imi spui si cum te cheama, ca mi se pare aiurea sa numesc 'zizi', nu se potriveste cu un tip care stie atitea lucruri despre curentul minimal-repetitiv
peace!!