View Single Post
Old 08 Sep 2005, 18:58   #36
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Mentionez ca "Dial M for Murder" este Hitchcock-ul meu 'preferat', la care m-as uita oricand, desi nici nu ma gandesc sa-l compar cu "Vertigo", "Psycho", "Rebecca", "North By Northwest" etc.

Originally Posted by Bogie:
Prima jumatate a filmului a fost superba, dupa aceea apar anumite inconsecvente, lipsa de credibilitate; cea mai frumoasa scena: planuirea crimei, mentionarea celor mai mici detalii
Sunt complet de acord. Prima jumatate (de fapt, prima treime) este o lectie de regie a actorilor si imaginilor. CUT-ul de la sarutul Kelly-Cummings la sarutul Kelly-Milland e genial. Apoi urmeaza planuirea minutioasa, cadrul de deasupra care urmareste miscarile lui Milland, cameo-ul lui Hitchcock... grozav inceput!

A doua treime mi se pare la fel de interesanta si bine realizata: esuarea crimei si modul in care sotul 'aranjeaza' astfel incat sotia sa devina suspectul principal. Partea a treia este mai slaba decat restul filmului, dar finalul (incoltirea sotului, inspectorul pieptanandu-si mustata) face toti banii!

Bun jocul lui Ray Milland si al lui Grace Kelly; americanul in schimb a fost nesarat total.
Milland si Kelly sunt exceptionali (la fel si tipul care il joaca pe inspector). Robert Cummings e cam in plus (fata de ce rol a avut Viggo Mortensen in "A Perfect Murder" ).

Din pacate, unele lucruri contrazic logica: nu o sa inteleg cum e posibil ca cineva sa fie condamnat la moarte pe baza unor dovezi circumstantiale, cum a reusit inspectorul sa o scoata pe Grace kelly din inchisoare doar cu o zi inainte de executarea sentintei, dovezi care sa il incrimineaza pe sot nu prea exista deci nu se explica finalul.
Aici cam ai dreptate, dar nu mi-as bate capul prea tare... Dovada impotriva sotului este faptul ca el 'recunoaste' la final. Un fel de dovada de 'noblete' din partea unui personaj fara scrupule si mustrari de constiinta.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif