Thread: Venetia 2005
View Single Post
Old 04 Sep 2005, 11:05   #17
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

hmm... poate k am fost cam rau cu ccrowe, cit i-am dat, 3/10? cred k merita totusi 4/10, macar pt inceput care e ... promitator (!) & cu citeva poante haioase - vezi incercarea de suicid a lui drew/orlando 8)

'the bros grimm', in skimb, a fost una meraviglia!! :love: mi-a adus aminte (poate in mai putin rafinat) de 'avent. baronului munchhausen', care la data respct m-a entuziasmat - tin minte k a fost prima mea cronica post-89 (inainte nu scriam dsrp film) & n-a fost altceva decit o insiruire de adjective :w00t:
this time round, terry g reuseste un 'trip' f entertaining prin mintea fratellilor - matt damon/will ('mecanico-stiintificul') & heath ledger /jacob ('ocult-irationalul'), ambii mortali! -, construind/deconstruind basmele bine-cunoscute prin rapeluri deloc fortate realitate/fictiune. vizionar care nu se dezminte, gilliam acumuleaza scene grandioase (scenografia s.cl sint breathtaking!) cu altele pur si simplu gratioase, cu humour & horror in doze egale - o combinatie de 'sleepy hollow' &, well, 'munchhausen'...
monica bellucci apare in chip de regina-oglinda, cu o 'spargere'(-n figuri digitale) de mare efect la final, jonathan pryce este super-savuros ca general napoleonian cu o manie a rationalului (ult. replica: 'nu vroiam decit sa fac putina ordine'...) & peter stormare 'grand-opera' as italianul cavaldi - un maestru al torturii.
scena finala: nemtzalaii dansind pe muzica klezmer!!! :shock:
definitely un 10/10 - mai ales ca unii de p-aici il dadeau a sure loser!

acu ma duc la 'e.t.'-docu 'the wild blue yonder' al lui herzog...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif