Originally Posted by ogto:
Oamenii se impart in doua categorii: Pro Dandy sau Con Dandy. I am pro.
|
Eu nu sunt în nici o categorie. E un film acceptabil, nu genial, dar nici prost. un 6,5/10 cu posibilitatea sã-l mai revãd ºi sã-mi placã mai mult. Menþin aceastã portiþã fiindcã precedentul film al lui Vinterberg, IAAL, l-am cotat la 7 la prima vizionare, simþindu-mã puþin dezamãgit, dar ajungînd ca la a 4-a vizionare sã-i dau 9 (l-am vãzut de 5 ori). Nu cred sã ajung ºi lui Dear Wendy sã-i dau atît de mult, dar oricum vreau sã-l mai vãd o datã cînd o apãrea titrarea.
În mod cert, la aceastã primã vizionare (netitrat) mi se pare cel mai slab Vinterberg ºi cel mai slab Trier.
ce naiba înseamnã 'dandy'? ºtiu cã aºa îºi ziceau ãia dar de ce? existã vreun echivalent românesc?
chestia cu 'oamenii se împart în douã categorii' e o eroare logicã. poþi spune asta despre orice (film, melodie, formaþie, ideologie etc). vei obþine cã oamenii se împart în mult mai multe categorii. întotdeauna tre sã pui ºi varianta 'mi-e indiferent'
argumentul lui obvious e cã e un film foarte anti-american. so? nu mã pasioneazã nici înverºunarea asta anti-americanã, nici pro-american nu sunt. au ºi ei pãrþile lor bune ºi pe cele proaste, ca toate popoarele.