View Single Post
Old 01 Sep 2005, 21:18   #154
Liou
Guru

Liou

Originally Posted by st3fan:
nu i-a placut filmul , ce mare lucru...atitudinea are tenta de iconoclast, si ce daca...

daca nu mi-a placut, nu inseamna ca "atitudinea" asta asta are tenta de iconoclast, la fel cum daca mi-ar fi placut, nu ar fi insemnat ca "atitudinea" asta ar fi avut tenta de iconodul ...

Originally Posted by LLiiAA:
Nu mi-a placut. Si nu pentru ca nu contine reteta americana clasica de succes: sex, impuscaturi, crime, droguri, matricsi, etc, etc, ci pentru ca
Din ce ai scris mai sus se intelege ca iti plac filmele create dupa reteta americana clasica,filme ce contin sex, impuscaturi s.a.m.d. (cel putin asta reiese din toti acei "nu")

Ai sesizat bine negarea negatiei, ceea ce inseamna ca mi-ai citit cu atentie textul. Curios e ca, eu, desi l-am recitit, nu-i sesizam aceasta tenta, ci doar aceea la care m-am gandit cand am spus asta. Adica reteta de succes american nu e deloc un criteriu ca filmul sa-mi placa. Departe de mine!

Acum sa-ti explic:

Se vorbise anterior in topic, cu aproximatie, ca "filmul nu contine reteta americana de succes" sau ca "ce-ai fi vrut? sa fie cu impuscaturi si sex, etc?". Sa notam acestea ca fiind IPOTEZELE, ca la mate (ca asha le-am "adunat" si eu in momentul cand am facut afirmatia).

Apoi eu am afirmat ca nu mi-a placut. Si am spus :"Si nu pentru ca nu exista IPOTEZELE ( a se citi in subtext, ca as fi putut spune foarte bine si ca exista), ci pentru ca....."

Cu alte cuvinte, am vrut sa spun ca, indiferent ca s-ar discuta despre existenta sau nu a unei retete americane de succes, mie filmul nu mi-a placut. La asta m-am referit.
Dar, analizand constructia frazei cum ai facut tu, a reiesit intr-adevar ca mi-ar place contrariul...e, greseala de montaj...

Sper sa ma fi facut inteleasa cat de cat. Acum ii sunt datoare cu un raspuns si lui M_olecula.
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif