din care eu - care am ajuns ieri la prinz - am vazut 3...
din pacate n-o sa pot intra prea des pe internet: fiind italia, totul e superdezorganizat, se asteapta la computere cu orele
primul vazut a fost 'omnibus'-ul 'all the invisible children', comenda unicef care promitea tot ce era mai rau; pina la urma, destul de ok per ansamblu, cu un standout (spike lee - episodul cel mai bun) & citiva runners-up (kusturica, katia lund), dar si cu un john woo de toata beleaua - aproape caricatural de prost!!!
deci - in ordinea intratii pe ecrane:
mahdi charef - 5/10: imagine misto, dar f prost jucat & naiv
kusturica - 9/10: kusturicisme la kil, dar cu acea energie, moace s.cl care pot sa faca din orice rahat, bitch 8)
s. lee - 10/10: excelent; un zoom dramatic in viata cotidiana a unei fete de liceu, ai carei parinti (mama: rosie perez - long time no see...) au aids... te face praf! (catch-line: fetitza este hartuita de colegi/colege, iar una spune: "batrinii ei parca-s zombii din thriller al lui jacko" - si-ncep sa imite
acel dans :lol: )
jordan & ridley scott - 7/10: idee proasta to start with (fotograf - david thewliss - amintindu-si ororile razboiului, blabla...), imagine super (un drum prin padure in care te astepti any time sa apara inorogul din 'legend', alte momente care trimit la 'don't look now' al lui roeg, etc), dar... conventional & previzibil de la o posta
katia lund (partenera lui fernando 'cidade de deus' meirelles) - 9/10: f gripping slife of life streetchildren drama
italian (i-am uitat regizorul - stefano nustiucum) - 6/10: cam penibil pe ansamblu, dar cu un pusti formidabil & citeva imagini ok
john woo - 2/10: boo-boo :sick: cele mai cretine clisee turnate laolalta intr-un scurt 'soft' care-i pateaza 'hard' reputatia...
filmul de deskidere - 'seven swords' (tsui hark): 6/10 - groaznic! 2 ore 1/2 de metalurgie sonora, wuxia-in yr eyes & muzica de pompieri...
george clooney - good night, and good luck': 8/10 - mai putin original decit 'confessions of a dangerous mind', dar cam in ac. zona tematica; intr-un alb-negru supermeserias, totul perfect-'period', excelent jucat (david strathairn merita un premiu!), dar parca mai mult exercitiul unui elev f silitor... scurt & economic = a big plus!
cam atit for now.
any sequel d-aici = very unlikely, din motivele de mai sus...