The Constant Gardener (2005), mare deziluzie...

; action zero, scenariu de 3-4, interpretare 5-6, realizare 6-7 cu indulgenta pentru efortul si tonele de pelicula consumate la filmat de africanezi desculti si supposedly bolnavi de TBC...;
trecand peste chestiile cu referire la politica si interese economice din film, care mi s-au parut naive, si o relatie conjugala care nu ma interesa absolut deloc, tipa gravida si goala nu mi se pare best choice pt impresie in flashbackuri after she's dead, apoi stilul fragmentat si camera handheld in urmarirea personajului sunt chestii care ma obosesc deja...;
asa ca am cam dormit prima jumatate de filmului asteptind o intriga sau un piece of action; intriga e de doi lei, companii farmaceutice lacome de profit care testeaza medicamente pe kenyeni bolnavi ca sa scoata repede produsul pe piata, aia mor cu zecile, iar tipa descopera mirsavia si e ucisa intr-un aparent accident de masina; el se duce in africa, descopera ce descoperise ea si-i da in gat pe aia.., parca mai interesant era Ace Ventura si n-a fost nevoie de vreun scriitor pentru scenariu :hmm: ;
ceva diversitate de caractere, mi-a placut personajul doctorului Marcus pe care il gaseste el in desert, faza cu fetitza pe care sunt nevoiti sa o abandonesze, in rest aeriale din avionul care e mai mare deca cel din Pacientul englez, amintirea sotiei iubite, bantustanezi si Ralph Fiennes lonely traveller printre ei ca tipul din documentarele de pe Discovery, only less funny..;