Thread: The Island
View Single Post
Old 29 Aug 2005, 15:32   #9
GhitzaCartitza
Guru

GhitzaCartitza

Send a message via Yahoo to GhitzaCartitza
Originally Posted by Rumpelstintzkin:
Desi unii zic ca e film comercial, ok o fi dar a fost unul care mi-a placut. E un film de actiune pe care nu regret ca l-am vazut. Un film actiune - SF care poate ar putea fi real. La cati oameni doldora exista si de ce mult timp s-a descoperit clonarea, nu prea as crede ca nu s-a ajuns la o perfectionare mai mare decat era la inceput. Chit ca , clonarile se faceau mai mult pe animale iar de multe ori ajungeau intr-o faza de nereusita acum ma gandesc ca exista destule proiecte de finantare care sa se ocupe si de asa ceva si nu chiar public in vazul lumii si cu mai multe sanse de reusita.
Corect. Filmul ar fi putut pune probleme serioase de dezbatere, dar in schimb a iesit doar o poveste cu pac-pac, care nu lasa loc de alegere. Sunt multi care sunt de acord, dar sunt la fel de multi cei care cred ca clonarea este ceva imoral. Si sa nu mai vorbim de ce crede Biserica.
Desi nu sunt mare fan al lui Bay, mi-au parut foarte reusite si destul de reale scenele de care s-a mentionat si mai sus cele de pe autostrada cu acele bucati de fier de care voi spuneti ca erau roti de tren, dar care mie mi s-a parut ca semanau mai mult a haltere uriase destul de grele sa dea peste cap un camion.
Bay se pricepe sa faca scene de actiune foarte bune. Eu chiar sunt fan declarat "Bad Boys", dar din "The Island" am ramas din pacate doar cu scenele de actiune.
Ce am mai apreciat la film au fost secventele futuristice unde apareau acele trenuri aeriene care semanau a cu trenurile japoneze suspendate pe niste corzi tip teleferic aici parca semana putin cu "The Fifth Element" si dupa aceea urmarirea pe acele motociclete dotate cu propulsoare ceea ce te arunca cu gandul la Star Wars.
O incercare de a da un aer de SF si de a mai baga bani in buzunarul celor care s-au ocupat de efectele speciale.
Iar finalul scena cand clonatii au iesit in libertate mai ales acel "Prieten " a lui Echo cel cu plete cu care lucra el in laborator, deci mai ales expresia fetei lui mi s-a parut a semana cu scena din Zbor Deasupra unui Cuib de Cuci cand Nicholson ii scoate cu barca pe nebuni la plimbare.
In rest la fel povestea dintre bine si rau unde binele invinge in final si toti se bucura de happy end.
Trebuia sa aiba si un final.