Thread: The Island
View Single Post
Old 28 Aug 2005, 22:33   #7
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Mie chiar mi-a placut filmul asta (nu mi se intampla des in cazul lui Michael Bay), dar numai pana inainte de a-l strica in ultima jumatate de ora. Fiindca filmul incepe bine, impresionand prin decoruri si imagine, intr-o nota usor sobra si relaxata, apoi se dezlantuie intr-o serie de scene de actiune bine facute (ce stie Bay mai bine), dupa care isi gaseste oarecum linistea in momentul intalnirii lui McGregor cu McGregor... De acolo, lucrurile incep sa se imputa, apare tradarea, apoi o scurta scena de actiune care cam deranjeaza (deja prea mult) si in final respiri usorat cand Ewan-cel-rau moare si scena de sex (sau, ma rog, ce a fost aia) pare sa incheie filmul... Dar nu! Bay & Co. ne servesc inca vreo 20-25 de minute in care incearca sa rezolve situatia tuturor. Acestea sunt total neconvingatoare, pana si actiunea este proasta, dialogurile ajung penibile (n-au prea fost ele grozave nici pana atunci) --- pe scurt, denota lipsa de creativitate a realizatorilor si absenta unei viziuni clare asupra scenariului. Finalul este evident improvizat, strica tot ce s-a 'cladit' pana atunci si parca mi-a lasat impresia ca daca nu stii cum sa rezolvi o situatie, mai bine uiti de ea pur si simplu.

Astfel ca - trecand peste diversele 'imprumuturi', ba din "Matrix", ba din "Minority Report" etc. - filmul reuseste sa se ridice peste alte filme recente pe aceeasi tema (v. "The Sixth Day"), dar in final nu convinge. Raman imaginile de exceptie... multe unghiuri si incadraturi interesant de urmarit si analizat.

5-6/10.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif