Thread: Dear Wendy
View Single Post
Old 26 Aug 2005, 18:58   #7
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Momentan, cel mai bun film al lui 2005 si cred ca va ramane unul din past-time favorites la mine.

Un duo fenomenal LVT si TV. Am citit ca Lars a dat filmul lui Vinterberg deoarece daca-l facea el (lars) nu iesea foarte serios si realist si nu era "periculos". Miscarea a dat roade deoarece toti au sarit cu comentarii gen "glorifica armele si atentatele teroriste, BAN BAN, X RATED, COMunist CRAP, LONG LIVE USA".

Se simte mana lui Lars la scenariu, tot cadrul actiunii este un orasel mic cu aspect de 'razboi civil' care merge pe modelul Dogville (in special faza cu 'blueprintul' orasului). Cateva elemente teatrale, costume, scenetele jucate in Templu etc. Ma mir ca Lars a reusit sa produca un scenariu atat de 'fresh' si 'cool' (intr-un stil Tarantinesc/era rockului anii 60-70), dar sursele mele de informate spun ca vinterberg a mai modificat scenariul.
Ideea e simpla: "I think pacifism with guns is a great idea" and it is. Niste pacifisti/loseri se indragostesc de arme si le trateaza ca niste obiecte personificate si chestia e facuta atat de misto si subtil ca te si convinge intr-o oarecare masura. Se termina filmul si te gasesti cu niste ganduri dubioase si amestecate fata de pistoale. Fiecare isi gaseste un pistol care devine partener, prieten, pazitor si toate pistoalele au nume. Concluzia e ca vreau si eu un pistol si probabil l-as numi Gandhi.

Mare surpriza cand mi-a zis persoana din stanga ( 8) ) ca tipul dick e jamie bell (Billy elliot), alta surpriza cand vad pe pe Sherminator in rolul handicapatului si cea mai mare surpriza tipa Susan (nu este actrita din palimdromes) care isi arata sanii undeva la mijlocul filmului dar nu are vreo relatie de dragoste cu nimeni si nu cred ca vreun puritan ar face scandal la acea scena de nuditate cum ar face la chestii gen "Backdoor sluts vol 9", which is a big deal. Toti joaca minunat si dau niste replici de-ti cade falca (jaw droping) de adminratie. My heart was dancing with joy tot filmul (desi am vb o mare parte din el).

Vinterberg a zis in ceva ca dorea sa evite un film stilizat si sa-l faca cat de serios posibil. Nu s-a putut abtine si a bagat niste faze (gen penetrarea glontului si marcarea traseului unui glont cu linie punctata). Mai bine asa, daca filmul se lua prea in serios iesea o tristete lacrimogena (SPOILER: n-am fost trist cand au murit toti pt ca asa trebuia sa se intample si nu exista o rezolvare mai misto).

Filmul ajunge in america cam intr-o luna. Probabil c-o sa-l injure, c-o sa zica cacaturi, ca n-o sa-l inteleaga nimeni dar nu-mi pasa daca americanii sunt dobitoci. Filmul e impecabil, nu gasesc nimic la el care sa nu-mi fi placut, pana si oamenii cu care l-am vazut erau misto. Face parte din categoria de filme "s-au alineat planetele si a iesit aceasta capodopera". Pacat ca anonimul a dat premiul unui film tearjerker politically correct and so forth.

As putea sa scriu mai mult dar n-are rost. this is juat a small part of Dear wendy.

Originally Posted by Alex Leo Serban:
cum, asta a fost tot?? un clip de lungmetraj with guns?
da. atit.

I disagree.